95 jaar geleden kocht Johannes Walvius een verlopen smederij in het dorp Meeden. Samen met zijn knecht Jan Zuidema heeft hij de smederij opgebouwd. Paarden beslaan en hoepels om wagenwielen maken hoorden tot de werkzaamheden.
De mensen gingen steeds meer fietsen, en zo kwam het dat Johannes fietsen ging verkopen. Op afbetaling, 1 gulden in de week. Daarnaast moet hij ook mensen leren fietsen. Jarenlang was Firma Walvius Gazelle dealer.

hamer

In de loop der jaren ging het bedrijf voortdurend mee met de tijd. Na de oorlog kwam de landbouwmechanisatie en ook Joh. Walvius en zijn zoons zagen hier nieuwe mogelijkheden voor hun bedrijf. Lassen was één van de nieuwe technieken die hiervoor gebruikt worden.
De auto werd steeds populairder en Harmannus (Mans) Walvius begon met een garagebedrijf. Doorsmeren en olie verversen. En er kwam een benzinepomp van het merk B.P.

Na de oorlog werden de aardgasleidingen aangelegd en Firma Joh. Walvius en zoons begon met het verkopen van gaskachels en het onderhouden hiervan.
In 1991 werd Gerhardus Schievink medevennoot. Hij is verantwoordelijk voor de C.V. installaties, het loodgieterswerk en gas- en waterfitten.
Per 1 augustus 2021 is Leen Walvius gestopt met de garage.